tisdag 27 januari 2009

Lagom lyxig müsli

Jag fick en burk müsli i julklapp som var jättegod!
Burken är nu tom sedan några dagar så det var dags att göra ny. Praktisk nog så följde receptet med julklappen så det var bara att skrida till verket:



Sätt ugnen på 200 grader
Blanda i en skål:
5 dl rågflingor
5 dl havregryn
100 g mandel eller valnötter
2 dl solroskärnor
1 dl kokosflingor
1 dl hela linfrön
1 dl råsocker

Tillsätt sedan:
2 dl vatten blandat med
5 msk neutral matolja

Krama lätt med handen så fukten drar in. (En liten varning här! Massan är nu ganska god så ät inte för mycket innan den ens är rostad...)

Bred ut i smord långpanna och rosta den i 30-40 min. Efter 15 min ska man röra och sedan hålla koll så att det inte bränns och röra då och då så rostningen blir jämn. Låt den kallna och blanda i 2-3 dl mjuka russin och kanel efter tycke och smak. Förvaras i tät och rymlig burk.

Inte svårt alls och så har man själv koll på innehåll och sockerhalt.

Inga kommentarer: