måndag 24 augusti 2009

Recept för latmajor!











Mina svartavinbärsbuskar tar ganska lång tid på sig att släppa ifrån sig mogna bär. Jag har plockat en omgång - det blir fler. Ibland fryser jag ned bären som de är, men det mesta blir juice, enligt världens enklaste och godaste recept. En fördel är att man då kan plocka bären med en plockare, som när man plockar lingon... Väldigt enkelt om man är lite latmaja.
3 liter svartavinbär
300 blad
3 skivade citroner
3 påsar citronsyra
3 liter kokande vatten
Låt det stå i 3 dygn, jag brukar ha byttan ute.
Sila av och rör ner 3 kg socker (eller lite mindre om du vill dra ner på sockret, men då får du frysa ner saften).

Det doftar LJUVLIGT när man blandar allt så glöm inte att gå och sniffa då och då!

2 kommentarer:

Swedenmark-Wennström sa...

Sara! Hoppas det var okej att vi lånade ditt recept och länkade till din blogg. Ska man verkligen räkna till 300 blad?

Sara, Livat på landet sa...

Hel ok - kul!
Eftersom det är ett latmajarecept så - nej man räknar inte - man höftar...