Är det konstigt att det smakar kartong av de flesta köpta semlorna om bullen till stor del består av luft, grädden av konserveringsmedel och lika myckat luft och så lite krossade aprikoskärnor på det?
En semla ska vara tung och man ska bli mätt när man äter den - så man står sig över fastan... Lika bra att ta fram bakskålen själv alltså.
7 kommentarer:
men goda är dom i alla fall............
jag är verkligen glad över att jag inte lider över för omättsamma semlor...för då slipper jag baka!!!
Det kan väl knappast vara okänt att aprikoskärnmassa används i stället för mandelmassa i alla möjliga sammanhang. Och jag tycker faktiskt att aprikoskärnmassan är mycket godare. Den är saftigare och dessutom smakar den bittermandel, vilket väcker barndomsminnen hos mig.
Ja, men poängen tycker jag är att om ger intryck av att det är mandelmassa så ska det vara mandelmassa. En mandelmassa innehöll 13 e-nummer men ingen mandel... till exempel. Och de malda aprikoskärnorna kommer från oätliga aprikoser och görs i Kina.
Ja det är bra Sara att du står upp för den sanna semlans rätt...:)
Eller hur ;)
Det är väl bara bra att man gör någonting ätligt av någonting oätligt som dessutom är billigare! men då kan det ju stå aprokoskärnemassa istället.
Skicka en kommentar