måndag 6 juli 2009

Rosenvatten


När jag var på sminkkurs i våras blev jag väldigt förtjust i ett rosenvatten. Man skulle spraya det i ansiktet när man ville ha en uppfräschning. Luktade gudomligt - men det var också väldigt dyrt så jag köpte det inte. Nu har jag tänkt på hur friskt det kändes i ansiktet och önskat att jag haft en flaska i den värme som varit - ofta har tanken slagit mig när jag gått förbi mina väldoftande rosenbuskar som står i full blom...

I dag föll poletten ner. (Kanske är det för att det regnar i dag och min hjärna fungerar bättre när det inte är så varmt ute...) Jag kan ju givetvis prova göra eget rosenvatten. Så nu har jag en omgång som ska vila till sig över natten. Gäller att hitta en lämplig sprayflaska nu då. Rapport kommer i morgon!

7 kommentarer:

Skaparmani sa...

Tomma sprayflaskor finns i blomhyllan på ICA. Smart av dig!!

Sara, Livat på landet sa...

Tack för tipset!

Helga sa...

Kul att se hur andra lantisar har det. Lycka till med rosen vattnet

Evas värld sa...

Underbart! Rosenvatten på flaska - släkten komer att stå på kö, det blir som med Peters olivolja

Anonym sa...

I rosornas värld; en helt ljuvlig skrubb som doftar himelskt; mixa 1 dl rosenblad + 1 dl virgin olivolja + 2 dl fin havssalt. (Tips; var lite återhållsam med olivoljan - doften tar lätt över den friska rosendoften). Häll i ren glas- eller plastburk. Håller ca 6 mån. Massera in skrubben efter varm dusch/bad. Låt verka några minuter och skölj av. Eftersom skrubben innehåller fett behöver man inte smörja in sig ytterligae. Boken "Lisens örtspa för skönhet och välbefinnande" har fler spännande tips på vad man kan göra av rosor.
/Arbetskamraten

Vida sa...

Jag upplevde samma sak men sen tipsade min hudterapeut mig om att man kan hitta rosvatten (som är avsett för smaksättning av mat) i välsorterade matvarubutiker eller i saluhallar för ca 15-20 kr flaskan..

dock är det ju hundra gånger lyxigare att ha ett egenhändigt gjort rosvatten.. det är vardagslyxigt.

Surfade förbi din blogg av en händelse men kunde inte låta bli att kommentera ändå.

Ha det gott!

Vida

HomeRiver sa...

Visst kan det vara skönt med paus från sommarvärme också. Hade glömt att länka till dig från min blogg!! Nu är det åtgärdat.