lördag 29 augusti 2009

Fuglesang ....gäääääsp...

Jag kanske är rätt ensam om det här, men nyheter om Fuglesangs vara eller inte vara i rymden tycker jag är ointressant. Till och med tjatigt. Jag tror det beror på att rymden för mig är helt abstrakt - jag kan liksom inte tänka rymden och oändlighet och svarta hål. Ser i DN att jag och alla andra svenskar bidrar med 60 kr till ESAs rymdprogram - ok, jag ska inte bråka om de 60 kronorna, men jag behöver INTE veta mer om Fuglesang nu.
Jag vet att många är oerhört fascinerade av rymden, rymdfärder, stjärnsystem och NASA och för dem är väl det här med Fugelsang en jättegrej. För mig är det mer så här: Jaså, han kom i väg på jobbet i dag...

8 kommentarer:

Anonym sa...

Så härligt du har felläst artikeln i DN. Vi bidrar med 2 kr till astronautprogrammet enligt den artikeln inte 60 som du skriver.

Sara, Livat på landet sa...

... och 60 kr till rymdprogrammet, som var det jag menade. Tack för påpekandet har rättat nu.

Evas värld sa...

Sara! Du är inte ensam. Jag tycker det är hysteriskt överdrivet mycket om herr F. Gäsp här med!

Anonym sa...

Det är klart man själv får välja vad som är intressant här livet.

Du har tydlingen inte dom drivkrafter som driver männskligheten framåt.

Nyfikenhet och vetgirighet.
Koldioxidfri cykel kanske.
Claes-Göran i Götet

Anders sa...

"Jag tror det beror på att rymden för mig är helt abstrakt - jag kan liksom inte tänka rymden och oändlighet och svarta hål."

Ditt ointresse hör nog intimt samman med just det. Själv är jag mycket intresserat av vetenskap och teknik och tycker att rymdforskning är oerhört viktigt. Inte minst eftersom den är ett måste för att säkerställa mänsklighetens överlevnad i det långa loppet.

Sara, Livat på landet sa...

Jag har, som jag skrev, inget emot rymdforskning eller vetenskap (som antyds i inläggen ovan)- jag har bara väldigt svårt att ta in det här med rymden. Vilket inte gör mig till en bakåtsträvare eller idiot - jag är både vetgirig och nyfiken men på andra saker än rymden.

Elisabeth sa...

Vissa klarar bara av att läsa Magdalena Ribbing och är nöjda med det. Andra försöker sätta sig in i lite mer avancerade saker än smutsiga skor inomhus. Själv är jag förvånad över att folk vill glassa med sin ignorans.

Swedenmark-Wennström sa...

Fascinerande att dina läsare blir så provocerade av att du tröttnar på alla reportagen om Fuglesang, Sara. Smygaggressiva typer som inte kan acceptera det utan måste hoppa på dig i stället med beskyllningar om bristande nyfikenhet med mera, anonymt ibland dessutom, jag undrar vad det var för öm tå du trampade på
Jag håller helt med dig. Vetenskap visst, men all denna tröttsamma personjournalistik. Nej